QQQQQ
pic pic pic
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ

Autista csoport

„Nem a másság fogalma a fontos, hanem az elfogadásé.” (Seth F. Henriett)

Intézményünkben több mint húsz éve működik speciális autista csoport. Az itt dolgozó pedagógusok mindegyike tapasztalt, autizmus specifikus fejlesztésben jártas szakember.

Az intézmény elsősorban a zuglói autizmussal élő gyermekek ellátását vállalja, de más kerületekből, sőt vidékről is fogadunk gyermekeket.

QQQQQA csoportszoba tágas, világos, közvetlen kertkapcsolatos. A tan- és egyéb fejlesztő eszközöket folyamatosan bővítjük.
A csoportban törekszünk a tér-idő szervezésére, vagyis a tevékenységek megfelelő térhez kapcsolására, valamint a tevékenységek sorrendiségének kialakítására.
Igyekszünk minden gyermek számára megfelelő, egyéni motivációs rendszert létrehozni.

Kiemelt célként kezeljük a szociális, és kommunikációs készségek-, valamint a mozgás-, és a kognitív funkciók fejlesztését.

Az egyéni megsegítés mellett a rövid csoportos feladatok is szerepet kapnak a fejlesztés során. Ilyen pl. a szociális-kommunikációs fejlesztő program, vagyis a „babzsákos” fejlesztés.

Szoros szakmai kapcsolatban állunk az Autizmus Kutatócsoporttal, az általuk szervezett szakmai konferenciákon, megbeszéléseken rendszeresen részt veszünk. A korszerű pedagógiai útmutatásokat folyamatosan beépítjük oktatási rendszerünkbe. A szakirodalmat nyomon követjük.

Nagyon fontosnak tartjuk a szülőkkel való szoros együttműködést, kapcsolattartást, mely nélkül elképzelhetetlen a hatékony pedagógiai munka.

Az egyéni bánásmód mellett a csoportba járó gyermekeknek a következőket tudjuk még biztosítani:

  • gyógytestnevelés
  • úszásoktatás
  • Delacato mozgás terápia
  • Ayres terápia
  • számítógépes kommunikációfejlesztés
  • logopédia
  • integrációra való felkészítés
  • egy hetes „jövök-megyek” nyári napközis tábor (az irányíthatóbb gyermekek számára)
QQQQQ

A csoportszoba tágas, világos, közvetlen kertkapcsolatos. A tan- és egyéb fejlesztő eszközöket folyamatosan bővítjük.

Érdeklődő szülők, pedagógusok számára, a csoportban dolgozó gyógypedagógusok szívesen tartanak felvilágosítást, előadást az autizmus spektrumzavarral kapcsolatos kérdéskörben.

A weboldalt üzemelteti: www.coldlight.hu; weblapkészítés, rendszergazda és egyéb informatikai szolgáltatás
Az oldal tartalmát szerzői jog védi, annak másolása és felhasználása csak a Cold Light Technologies, és a Zuglói Benedek Elek EGYMI hozzájárulásával lehetséges. Copyright 2014-. Cold Light Technologies. Minden jog fenntartva!