QQQQQ
pic pic pic
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ

Könyvtár

Könyvtárunk kb. 70 négyzetméteren, két helyiségben várja látogatóit.

A külső teremben „mozizni” szoktunk közel 100 mese, játékfilm, kötelező irodalmak filmfeldolgozásai, természetfilmek állnak tanáraink–tanulóink rendelkezésére, megkönnyítve az oktatási–nevelési munkát, valamint a szabadidő hasznos eltöltését. Ezen kívül 75 db számítógépes oktató és játékprogramunk is van.

QQQQQA belső szoba a tulajdonképpeni könyvtár. Könyvállományunk 8200 kötet.
A sajátos nevelési igénynek megfelelően minden könyvtípusból többségben vannak a minél több képpel, illusztrációval ellátott dokumentumok, hisz gyerekeink jobban kedvet kapnak a könyvekhez, olvasgatáshoz ha ezeket lapozgatják.
Könyveink szabadpolcos rendszerben vannak elhelyezve, mindenki kedvére válogathat. Irányító táblácskák segítenek a polcok közti eligazodásban.
Külön részleget alkotnak a szépirodalmi művek, versek, mesekönyvek ismeretközlő irodalom, pedagógiai szakkönyvek és a kézikönyvtári rész.

Az egész napos oktatási rendszerhez alkalmazkodik a könyvtár nyitvatartási ideje is. Hétfőn–kedden délután, a többi napokon délelőtt lehet látogatni a könyvtárat. Iskolánk minden tanulója és tanára beiratkozott olvasója, használója könyvtárunknak.

A kölcsönzés heti ill. kétheti rendszerességgel történik. A kisebbek csoportosan, de a felsősök egyénileg is jöhetnek. Általában 1–2 könyvet egy, maximum két hétre vihetnek el.

Könyvtárhasználati foglalkozásokon életkori sajátosságaikat figyelembe véve megtanulják az alapvető könyvtári viselkedést, polcokon való keresést, lexikonok, szótárak használatát, alapvető könyv–és könyvtári ismereteket sajátítanak el.

A weboldalt üzemelteti: www.coldlight.hu; weblapkészítés, rendszergazda és egyéb informatikai szolgáltatás
Az oldal tartalmát szerzői jog védi, annak másolása és felhasználása csak a Cold Light Technologies, és a Zuglói Benedek Elek EGYMI hozzájárulásával lehetséges. Copyright 2014-. Cold Light Technologies. Minden jog fenntartva!