QQQQQ
pic pic pic
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ

SOLTVADKERTI TÁBORI BESZÁMOLÓ - 2017

Iskolánk tanulói idén is az első turnusban - 2017. június 25-tól július 2-ig - táboroztak Soltvadkerten. A Zuglói Önkormányzat változatlanul 80%-os kedvezményt adott a teljes tábori díjból diákjaink számára, ami hatalmas segítség a szülőknek. Tanulóink egész évben izgatottan várták az indulást, a sok fürdést és a tábori élményeket.

A Zuglói Sport-és Rendezvényszervező Non-profit Kft. tavaly vette át a tábor szervezését és üzemeltetését. A tábori élet zökkenőmentes lebonyolításáért Csaniga Andrea rendezvényszervezési és táboroztatási vezető, ill. Szűcs József táborvezető voltak felelősek.

A tavaly tervezett újítások közül idén már több megvalósult: megérkeztek a Sotya tallérok, melyeket a különböző tábori programokon, vetélkedőkön való részvételért kaptak a gyerekek, és a tábori Kincses boltban lehetett különböző jópofa ajándéktárgyakra (labda, kistáska, sapka, buborékfújó...) beváltani. A tábortűz, tűzoltó bemutatóval és hatalmas "vízágyúzással" nagyon tetszett a gyerekeknek, jó móka volt. Új tisztasági- és sporteszközök is kényelmesebbé tették a napjainkat. Aminek nagyon örültünk az a biciklizési lehetőség. Egyelőre 18 db különböző méretű kerékpár van, reméljük jövőre még több lesz, hogy egész csoportok egyszerre is tudjanak bringatúrára menni, de így is nagyon hasznos és élvezetes volt ez a lehetőség. A tábori hétköznapok rendje az elmúlt évek során nem sokat változott, úgy gondolom ennek a gyerekek is örültek. A kommunikáció, a rugalmasság, a segítőkészség végig érezhető volt, ezt nagyon köszönjük minden tábori dolgozónak! Nehezen evő (Márton Roland), ételallergiás tanulóink étrendjét például folyamatosan egyeztethettük a konyhával, így elértük, jobban és változatosabban étkeztek, mint itthon.

A tavalyihoz hasonlóan idén is kétszer fagylaltoztunk: egyszer a nagy hírű Szentkorona cukrászdában, ahová lovaskocsival mentünk, egyszer pedig a soltvadkertiek között egyre népszerűbb Bianco Nero fagylaltozóban, ahová biciklivel, illetve gyalogszerrel jutottunk el. Rengeteg sportfoglalkozáson vettünk részt, sokat strandoltunk, csillámtetoválással láttuk el csapatunkon kívül a táborvezetőt, a táborépítőket és a védőnőt is. A többi iskolai csoporttal is békés volt viszonyunk, bár érezhetően még mindig idegenkednek picit tőlünk.

Borongós vasárnap reggelen 31 tanulóval (köztük öregdiákokkal, animátorokkal) indultunk Budapestről. Hét új táborozónk volt, köztük 3 másodikos, 2 harmadikos tanuló! A 4. altábor lett a szállásunk, mint évek óta mindig. Az eső kicsit megnehezített a csomagok behurcolását, de délutánra kisütött a nap. Szerencsére egy napot leszámítva végig jó időnk volt, így rengeteget tudtunk strandolni, amiből a gyerekeknek sohasem elég. Csúszdás vízibiciklizések és közös palacsintázások színesítették a vízparti élményeket. A hűvös napon kézműveskedtünk, vetélkedőn vettünk részt (a világ hét csodájával kapcsolatban, rajzainkat kiválasztották megőrzésre és kiállításra!), csillámtetováltunk - hatalmas sikerrel, már a szomszédság is jött hozzánk. A sok strandolást egészítették ki a központi tábori programok: lövészet, hatalmas partizán- , foci- és pokróclabda csaták, zenei vetélkedő, diszkó, tábortűz, filmvetítés. Minden gyerkőc aktívan részt vett a tábori életben, aranyosak és nyitottak voltak. Sajnos 3 tanulónál tetűt talált a védőnő, ami kicsit óvatosabbá tette a fizikai közeledést.

Tanulóink idén is nagyon jól érezték magukat, sok élményben, kalandban volt részük. A tavalyi évekhez hasonlóan hatalmas ovációval, felszabadultan vették birtokukba a soltvadkerti tábort, strandot és tavat. Nagyon jó volt látni mennyire élvezik a vizet, milyen jól érzik magukat, milyen örömöt jelent számukra ez a lehetőség. Végig nagyszerűen viselkedtek., örömmel és kitartással vettek részt a saját és a központi programokon is. A táborzáró felvonulás, a kedves szavak, a sok ajándék méltó lezárása volt a hétnek.

Az élmények mellett a gyerekek nagyon sokat fejlődtek az önállóság terén, napról napra szebbek, rendesebbek voltak a szobák, gyorsabbak az esti fürdések. Az egyik lány szoba kifejezetten sokat fejlődött ezen a téren a hét folyamán. A gyerekek többségére lehetett számítani mindenben, sporttevékenységben, közösségi munkában, terítésénél, takarításnál. Persze a kisebbeknek még sok iránymutatás, biztatás, szeretet kellett. Csapatunk szinte mindig tisztelettudóan és a szabályokat betartva viselkedett, konfliktus súrlódás kevés volt.

Ismét megerősödtünk abban, hogy ez a tábori hét nemcsak az élményszerzés szempontjából fontos, hanem tanulóink számára hatalmas fejlődési lehetőséget is rejt. A szülőkről való leválás, az önállóság, az érettebb, megfontoltabb gondolkodás, a praktikus intelligencia mind fejlődik ezen a héten, a gyerekek megtapasztalhatják, hogy önállóan, szüleik és az iskola védő szárnyaitól kicsit távolabb is megállják a helyüket.

Budapest, 2017. 09. 02.

A weboldalt üzemelteti: www.coldlight.hu; weblapkészítés, rendszergazda és egyéb informatikai szolgáltatás
Az oldal tartalmát szerzői jog védi, annak másolása és felhasználása csak a Cold Light Technologies, és a Zuglói Benedek Elek EGYMI hozzájárulásával lehetséges. Copyright 2014-. Cold Light Technologies. Minden jog fenntartva!