QQQQQ
pic pic pic
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ

SOLTVADKERTI TÁBORI BESZÁMOLÓ - 2018

Időpont: 2018.06.24 – 2018.07.01.

Táboroztató pedagógusok: Szűcs Mariann, Törökné Szép Zsófia, Katona Erika

Létszám: 33 gyermek (köztük 1 közösségi szolgálatot végző animátor, 6 elballagott tanuló), 8 új táborozó (2-8. osztályos tanulók).

Tábor idei kerettémája: Mátyás és a reneszánsz

A hagyományoknak megfelelően a gyermekek idén is nagyon várták a soltvadkerti táborozást. Izgatottan érkeztünk meg, és elfoglaltuk szokásos helyünket, a 4. altábort. Az időjárás kissé változékony volt, de szerencsére sokat tudtunk strandolni, ez a gyerekek legkedvesebb elfoglaltsága. A tábor kerettémájára több ’központi’ programot próbáltak kitalálni a táborépítők (pl. címeralkotás, koronázási szertartás), emellett különböző sportversenyek, vetélkedők, egész héten át tartó ’kincskeresés’, diszkó, tábortűz, filmvetítés színesítette napjainkat. Lovaskocsikázás, fagylaltozás, palacsintázás, csillámtetoválás, játszópark látogatás is belefért csapatunk egy hetébe. Mind a tábor, mind a strand folyamatosan fejlődik, szépül.

A gyerekek ismét kiválóan viselkedtek, egy-két konfliktus akadt persze. Tanulóink idén is tisztelettudóan és jól viselkedtek, ügyesek és igyekvőek voltak. Jó kis csapat alakult ki a nagy életkori heterogenitás ellenére (8 évestől 20 éves korú diákok). Külön ki kell emelni az új táborozókat, mert kivétel nélkül mindannyian nagyon jól megállták helyüket, beilleszkedtek, felvették a tábori élet ritmusát. Szintén nagy örömet jelentett, hogy nagy előrelépés történt a szobák tisztán és rendben tartása terén, szinte minden szoba, minden nap 5-ös értékelést kapott. A tábor közös helyiségeire is igyekeztek vigyázni, bár a közös fürdő használat még mindig lehetőséget ad némi ’fegyelmezetlenségre’. Szintén pozitívum, hogy mind az indulásnál, mind az érkezésnél fegyelmezettséget és pontosságot tapasztaltunk a szülőknél, csak az egészségügyi és adatvédelmi nyilatkozatok kitöltése nem sikerült 100%-osan, de ezeket az indulás előtt pótoltuk. (Pulóver és naptej is majdnem mindenki csomagjában volt.)

A gyerekek jól érezték magukat, a pedagógusok elfáradtak, de szerencsésen és különösebb gond nélkül töltöttük el ezt a szép nyári hetet.

A táborral kapcsolatos észrevételeinket, javaslatainkat írásban jelezhettük (jelezni kellett) a tábor végén, egy kérdőív kitöltésével. Ekkor a legtöbb észrevételünket papírra is vetettük. Persze azokon túl is voltak, vannak meglátásaink, tapasztalataink, melyeknek nagy részét jövőre a tervezésnél, szervezésnél, jelentkezésnél figyelembe vesszük. A soltvadkerti tábor nemcsak a gyermekeknek izgalmas élmény, tapasztalás, tanulási lehetőség, hanem nekünk, pedagógusoknak is. Érdekes pl. a pedagógia kultúra széles skálájával találkozni….

Felkészültünk arra, hogy a szeptemberi iskolakezdéssel egyidőben, a gyermekek elkezdődik az újabb várakozás a soltvadkerti táborozásra, mert hatalmas élmény és öröm számukra ez a lehetőség.

Tábor Tábor Tábor Tábor
Tábor Tábor Tábor Tábor
Tábor Tábor Tábor Tábor
Tábor Tábor
A weboldalt üzemelteti: www.coldlight.hu; weblapkészítés, rendszergazda és egyéb informatikai szolgáltatás
Az oldal tartalmát szerzői jog védi, annak másolása és felhasználása csak a Cold Light Technologies, és a Zuglói Benedek Elek EGYMI hozzájárulásával lehetséges. Copyright 2014-. Cold Light Technologies. Minden jog fenntartva!