QQQQQ
pic pic pic
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ

Tájékoztatás szülőknek

A sajátos nevelési szükségletből adódó egyéni megsegítése a gyermekeknek többlet feladatokat jelent családjuk számára. Utazó gyógypedagógiai tanári hálózatunk kiemelt feladatának érzi a gyermekek szüleinek segítését.

  • Vállaljuk a gyermekek integrált oktatásának előkészítését. Ennek keretében a konzultációkat szervezünk a szülők és a befogadó intézmény pedagógusai között. Segítjük a pedagógusok felkészülését a gyermekek egyéni szükségleteinek pontos megismerésében, pedagógiai munkájuk tervezésében.

  • Rendszeres konzultációt biztosítunk a szülők számára igény szerint, melyen részt vesznek: a szülő és a gyermek pedagógusai (általános és gyógypedagógus). A konzultáció során lehetőség nyílik a gyermekek fejlesztő munkájának hatékony megtervezésére, az aktuális feladatok meghatározására, megbeszélésére az adott fejlesztési időszak eredményeinek értékelésére, esetleges problémák megbeszélésére.

  • Szükség szerint gyógypedagógiai nevelési tanácsadást biztosítunk a szülők számára aktuálisan a gyermekek sérüléséből fakadó kérdések tisztázására a szükséges megoldások meghatározására, megvalósításukban való segítség céljából.

Szülői fórumokat szervezünk, melyek során lehetőség nyílik a sajátos nevelési igényből fakadó információk megosztására, valamint arra, hogy gyermekük nevelése során hogyan tudják segíteni őket abban, hogy a tehetségüket és lehetőségeiket maximálisan kihasználják, és a társadalom aktív tagjai lehessenek.


Folytatódik az ADHD ambulancia!

Kiknek szervezzük: olyan többségi általános iskolákba járó alsó tagozatos gyermekek számra szervezzük, akiknek a szakértői véleményében szerepel a hiperaktivitás és figyelemzavar diagnózis

Az ambulancia célja: a gyerekek és szüleik számára olyan technikák megtanítása, mely segíti a koncentrációt, a képességeknek megfelelő tanulást, a közösségi szabályok betartását, a megfelelő viselkedésminták kialakítását.

A foglalkozások alaptematikája:

  • babzsákos foglalkozások, elsősorban a következő képességekre helyezve a hangsúlyt: figyelem /vizuális, auditív/, szociális készségek, együttműködés, érzelmek felismerése és kifejezése, kommunikáció
  • szociális készségeket fejlesztő (lehetőleg mozgásos) játék
  • önismeret fejlesztése, helyes énkép kialakítása, önbizalom növelése játékokon keresztül
  • relaxáció

A csoport maximális létszáma: 5 fő

A foglakozások időpontja: minden csütörtökön 16.00 –tól 17.00 –ig

A foglalkozásokat tartja: Szigethi Zsófia gyógypedagógus

Jelentkezés módja:

e-mailben: zugloibenedek@gmail.com

telefonon: 363 10 79 Nagyné Szakál Györgyi igazgatónál

A weboldalt üzemelteti: www.coldlight.hu; weblapkészítés, rendszergazda és egyéb informatikai szolgáltatás
Az oldal tartalmát szerzői jog védi, annak másolása és felhasználása csak a Cold Light Technologies, és a Zuglói Benedek Elek EGYMI hozzájárulásával lehetséges. Copyright 2014-. Cold Light Technologies. Minden jog fenntartva!